ДАЙДЖЕСТ ЗАКОНОДАВЧИХ ЗМІН В УКРАЇНІ

ДАЙДЖЕСТ ЗАКОНОДАВЧИХ ЗМІН В УКРАЇНІ

За останні декілька місяців Верховна Рада прийняла низку законів, націлених на наближення нашого законодавства до законодавства ЄС, що значно прискорює шлях до європейської інтеграції. Команда Formative Partners підготувала для вас короткий дайджест головних законодавчих нововведень.

30 серпня 2022 року було прийнято Закон № 2555-IX “Про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту”. Тепер Україна переймає процедуру спільного транзиту, а всі рішення Спільного комітету є для нас обов'язковими. Цим Законом вдасться істотно спростити транспортування експортних товарів українського виробництва країнами-підписантами Конвенції.

1 жовтня 2022 року набрав чинності Закон №2510-IX, яким було внесено зміни до Митного кодексу України щодо питань, пов'язаних із Угодою між Україною та ЄС. У результаті прийняття спрощено ряд процедур щодо митного оформлення та розмитнення товару та внесено зміни до порядку оскарження рішень митного органу.

7 жовтня набув чинності Закон № 2310-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора". Саме цей закон є найбільш дотичним до пересічних громадян, оскільки, зокрема, забороняє гастролі російських виконавців на території України, відтворення російської музики в ефірах теле- та радіопередач та відтворення будь-якої музики у громадському транспорті та таксі.

Ми продовжуємо слідкувати за законодавчими змінами та розповідати вам про них!

Нам довіряють - ми розвиваємо!

Все буде Україна!